General English SBI bank Clerk Exams

Get latest updates on bank exam from crackbankexams.com

Crack SBI Clerk Bank Exams 2014 by studying our martial. we are updating here:

DIRECTIONS: (11-15) Read each sentences to find out whether there is any grammatical error or idiomatic error in it. The error, if any, will be in one part of the sentence. The number of that part is the answer. If there is ‘No error’ the answer is (e). (Ignore errors of punctuation, if any).

11. The moon may be the best place (a)/ to look for aliens as their (b)/ footprints on their surface would (c)/ last far longer than radio signals. (d)/ No error (e)

ANS: Here, footprints on its surface would…. should be used 11. The third season of (a)/ the popular television show will ends (c)/ on a grand note with (c)/ celebrities dancing and having fun. (d) No error (e)__________

ANS: Here, the popular show will end/ended i.e. past simple/future indefinite ……. should be used.

12. The woman that had (a)/ kidnapped a child has now (b)/ been apprehended and is being (c)/ held in city’s jail. (d) no error (e)

ANS: Here, been apprehended and is …… should be used.

13. As sharing crime statistics for (a)/ the year 2011, the commissioner admitted that (b) there had been undue delay in (c)/ the setting up of an anti- narcotics cell. (d)/ No error (e)

ANS: Here, showing/sharing crime statistics for……..should be used.

14. The third season of (a)/ the popular television show will ends (c)/ on a grand note with (c)/ celebrities dancing and having fun. (d) No error (e)__________

ANS: Here, the popular show will end/ended i.e. past simple/future indefinite ……. should be used.

15.The company aims (a)/ to nearly double (b)/ its revenues on the back (c)/ of a strongest product pipeline (d)/ no error (e).

ANS: Here, of a strong product pipeline….. Should be used.

16. The website, which does not (a)/ accept   advertisements and is funded (b)/  entirely by donations, describes itself (c)/ as the fifth most popular website on the planet. (d)/ no error (e).

17. The judge advised the government to (a)/ have metered auturickshaws across the state while (b)/ recounting his personal experience where an auturickshaws driver (c)/ made him to wait and also demanded Rs. 100. (d)/ No error (e).

ANS: Here, made him wait and  …… should be used.

18. Activists opposing the rail project said (a)/ that the eleven new flyovers to be built (b)/ would practically ring (c)/ the death knell for the city. (d)/ no error

19.In a first of its kind study , (a)/ a team of scientists have tried to (b)/ “grow” new stem cells in (c)/ the ear that get damage with  age. (d)/ No error (e).

ANS: Here, the ear that gets damaged with age … should be used.

20. The ministry has directed banks (a)/ to do away with their (b)/ separate promotion policies, a move (c)/ strongly opposed by the officer’s unions. (d)/ No error (e).

21. If successful, the research could (a)/ paves the way towards (b)/ the prevention in untimely deaths (c)/ due to fatal illness. (d)/ no error  (e).

ANS: Here, the prevention of untimely deaths ….should be used.

22. Rose growers in (a)/ the city are waking up (b)/ to the benefits (c)/of collective action. (d)/ no error (e).

ANS:  Here, the rose growers in…. Should be used as    grower (plural) is   followed by a  preposition.

23. The current economic scenario (a)/ could possibly the growth that followed (c)/ the economic liberalisation of 1991. (d)/ No error (e).

ANS: Here, the growth that had followed….. Should be   used.

24. The minister will have (a)/ a tough task on his hands (b)/ where three different recommendations (c)/ for this year’s rate reach his desk. (d)/ No error (e).

ANS: Here, when three different should be used.

25. After a complaint was filed, (a)/ police teams was given the photograph (b)/ of the accused from the CCTV footage (c)/ recorded at the hotel (d)/ no error (e).

ANS: Here, the prevention of untimely deaths…… should be used.

You can also download Practice paper from here: http://crackbankexams.wix.com/

Share this post